Zorientuj sa vo svete mangy a komiksov

Patríš do komiksového fandomu alebo si skôr manga geek? Aké anime máš najradšej? Preferuješ isekai a shonen alebo máš rád(a) skôr yuri, yaoi či shojo?

Aj ty sa po prečítaní predchádzajúcich viet cítiš takto?⬆︎ 

Nezúfaj! 

Nehádž flintu do žita! 

Nehovor si, že na toto si už starý/á! 

Pripravili sme si pre teba jednoduchú pomôcku, s ktorou budeš rozumieť aj tým najnezrozumiteľnejším slovám na našej stránke. 

Nebuď ako ostatní a kráčaj s dobou s pojmami zo sveta kníh, komiksov a mangy vďaka nášmu slovníku pojmov.

Ako to funguje a čo to vlastne je?

Slovník pojmov je zoznam slovíčok, ktoré môžu (aj nemusia) bežnému návšetvníkovi našej stránky pripadať cudzie a nemusí im úplne rozumieť. Každé jedno z týchto slov sme vysvetlili stručnou definíciou. Všetky takéto slová nájdeš vysvetlené na tomto odkaze.

Čo je na slovníku pojmov najlepšie?

Na to, aby si si prečítal(a) definíciu slova nemusíš otvárať celý slovník a tráviť dlhý čas hľadaním jedného slovíčka. Stačí prstom na mobile kliknúť na pre teba nezrozumiteľné slovo a následne sa ti zobrazí jeho vysvetlenie. Na počítači postačí prejsť kurzorom myši na konkrétne slovo a definícia sa zobrazí nad ním, ako môžeš vidieť na obrázku nižšie.

Vyskúšaj si to na tomto krátkom texte:

V našom e-shope nájdeš širokú ponuku komiksov, mangy, kníh, figúrok a merchu. Z komiksov sú veľmi populárne omnibusy. Jedným z TOP žánrov mangy je slice-of-life. Našu ponuku kníh tvoria hlavne žánre ako fantasy, sci-fi či horor. Okrem toho ponúkame aj zaujímavé artbooky, antológie a crossover príbehy. Mnohé tituly v našej ponuke sú svetovými bestsellermi a niektoré získali aj ocenenie Eisner. Niektoré diela sú sequelom, prequelom alebo spin-offom známych sérií alebo filmov.

Teraz sa vráť k prvým vetám tohto článku, ktorým si (možno) nerozumel(a) a prelož si ich do zrozumiteľného jazyka vďaka našim vysvetlivkám zo slovníka pojmov.