Čo prinesie film Deadpool 3?

"Som ako cibuľa. Máš ma olúpať, aby si zistil, kto som. Ale pozor, budeš plakať." - Deadpool

Wade Wilson sa po 6 rokoch vracia na plátna kinosál a neprichádza sám. Spoločnosť mu bude robiť legendárny člen X-menov, Logan. Čaká nás jedna akčná jazda, v ktorej Deadpool a Wolverine budú čeliť novej spoločnej hrozbe.

Deadpool 3 - príbeh

Tretí diel filmovej série o obľúbenom Deadpoolovi prichádza s titulom Deadpool &. Wolverine. Už názov nám napovedá, že dvaja členovia tímu X-men sa stretnú v jednom filme, čo nemôže priniesť žiadne sklamanie.

O samotnom deji sa zatiaľ veľa nevie. Marvel necháva príbeh filmu stále zahalený rúškom tajomstva, no zopár indícií sa v traileri predsa len našlo. Čo zatiaľ vieme? Deadpool sa zapletie s organizáciou TVA, ktorú môžeme poznať zo seriálu Loki (TVA - Time Variance Authority - je byrokratická organizácia, ktorá dohliada na posvätnú časovú líniu a zabraňuje jej rozvetvovaniu, čo by mohlo ohroziť multivesmír).

Z tohto môžeme predpokladať, že Wolverine a Deadpool budú cestovať naprieč rôznymi časovými líniami. Z akého dôvodu? To nevieme. Môže to byť za účelom napraviť chyby z minulosti alebo čokoľvek iné. Každopádne, môžeme sa tešiť na viaceré varianty postáv z rôznych alternatívnych realít a cestovanie v čase.

Hlavnou zápornou postavou bude Cassandra Nova, ktorá so svojimi stúpencami žije v obrovskom tele mŕtveho Ant-Mana. Cassandra Nova je sestra Professora X, ktorá je jeho dvojčaťom a má telepatické a telekinetické schopnosti. Okrem iného je o postave Cassandry známe to, že nenávidí mutantov, v komiksoch sa ich snažila vyhubiť a má v úmysle zaviesť nadvládu ľudí.

Trailer nám taktiež ukazuje súboj Wolverina a Cassandry Novy, ktorá vyzerá, že má navrch. V závere však Wade s Loganom unikajú z tohto miesta cez portál, ktorý vyzerá ako portály Dr. Strangea. Je to naozaj možné? To zistíme už koncom júla.

Deadpool a Wolverine marvel film

Čo si pozrieť pred filmom Deadpool 3?

Nakoľko sa jedná o pokračovanie Deadpoola, jednoznačne by ste mali vidieť predchádzajúce dva diely, ktoré vám rozšíria kontext a príbeh Wadea Wilsona. Ďalšou sériou, ktorú by ste nemali vynechať, je Loki. Seriál Loki bol asi najúspešnejším Marvel seriálom a dočkal sa aj 2. série. Práve táto séria vám pomôže pochopiť fungovanie už spomínanej organizácie TVA, ktorá sa vo filme Deadpool 3 objavuje. 

Ak chcete ísť ešte viac do hĺbky, pozrite si aj film Avengers: Endgame, ktorý zachytáva udalosti predchádzajúce seriálu Loki.

Nepovinnou jazdou sú filmy X-men, ktoré vám osviežia príbeh Logana a X-menov a môžu tiež pomôcť pochopiť isté súvislosti. Avšak všetko naznačuje tomu, že vo filme Deadpool 3 je prítomná verzia Logana z iného vesmíru (nie z toho, ktorý bol súčasťou X-men filmov).

Kto si vo filme zahrá?

V roli Deadpoola sa opäť objaví ikonický Ryan Reynolds, ktorého sme mohli vidieť aj v prvých dvoch častiach. Spoločnosť mu na scéne bude robiť Hugh Jackman, ktorý si postavu Logana zahral aj vo filmoch X-men.

V koži novej záporáčky Cassandry Novy sa ocitne Emma Corrin, ktorá hviezdila v seriáli The Crown ako princezná Diana.

Šíria sa klebety, že vo filme bude mať cameo (krátke a prekvapivé vystúpenie známej osobnosti) viacero celebrít, napríklad aj Taylor Swift.

Okrem iného sa vo filme majú údajne objaviť vo forme camea už známe postavy z X-menov a Marvel sveta - Pyro, Lady Deathstrike, Toad, Callisto, Alioth, Avengers a ďalší.

Jedná sa však len o predpoklady a nič nie je potvrdené.

Čo nám o novom Deadpoolovi prezrádza trailer?

 

Z dostupných trailerov môžeme čiastočne vyčítať orientačnú osnovu deja, ktorá sa však nemusí potvrdiť. Za Deadpoolom počas jeho oslavy prichádzajú pracovníci TVA, ktorí ho okamžite teleportujú do svojej centrály. Prečo? To zatiaľ nevieme. Ako sme už písali vyššie, môžeme predpokladať, že sa bude cestovať v čase a tešiť sa môžeme na varianty Deadpoola z rôznych vesmírov, ako napríklad Kidpool, Dogpool a ďalší.

Neskôr Deadpool prichádza za Wolverinom, ktorý sa s ním nemá chuť vôbec zapodievať. No obaja X-meni sú nakoniec nútení spojiť sily a vydať sa na spoločnú cestu, aby porazili novú hrozbu. Z tohto môžeme iba predpokladať, že obaja potrebujú pomoc toho druhého a nakoniec sa dohodnú, že pôjdu ruka v ruke a pomôžu si navzájom.

Neskôr čelia novej záporáčke Cassandre Nove, pričom v traileri je tiež vidieť, že spoločne utekajú z bojiska cez portál. Nie je to však portál TVA, ale podobá sa skôr na portály Doctora Strangea. Jedna z teórií hovorí, že Doctor Strange dáva dokopy nový tím Avengers, ktorého prvou členkou sa stala America Chavez vo filme Multiverse of Madness, a verbuje doň aj Wolverina s Deadpoolom. Môže to byť pravda? To zatiaľ nikto, okrem tvorcov, nevie. 

Týmto by sa prepojil svet Deadpoola so svetom MCU a Avengers, ktorí sa tiež v traileri zobrazujú na obrazovkách TVA.

Celý tento koncept je však len teóriou fanúšikov a ako to celé dopadne zistíme 25. júla.

Deadpool 3 - kedy bude premiéra?

Oficiálna premiéra v amerických kinách je 26. júla 2024, pričom v našich európskych končinách si Deadpoola s Wolverinom môžeme vychutnať už o deň skôr, teda 25. júla 2024

Film je klasifikovaný ak R-rated, čo znamená, že je určený pre dospelé publikum. Pre Deadpool filmy je typický vulgárny jazyk, ktorý napomáha celkovému vykresleniu charakterov a atmosféry filmu. 

Každopádne Deadpool je zaručene zábavným akčným filmom, ktorý je inšpirovaný komiksami, a je určený všetkým generáciám fanúšikov od tínedžerov až po dôchodcov.

Záver

Očakávania od filmu Deadpool a Wolverine sú vysoké a fanúšikovia sa už nevedia dočkať nového príbehu Wadea Wilsona. Dôvodov je viacero. Nielenže je Deadpool jednou z najobľúbenejších postáv Marvel univerza, ale film sľubuje návrat Logana. Okrem iného to vyzerá aj na prepojenie sveta Avengers s tým X-menovským, čo by otvorilo dvere novým filmom a príbehom, ktoré by obohatili Marvel Cinematic Universe. 

Každopádne, ide o jeden z najočakávanejších tohtoročných filmov zo sveta Marvel, od ktorého sa očakáva významný vplyv na filmy inšpirované Marvel komiksami a MCU. Bude to naozaj tak? Opäť sa budeme opakovať a nezostáva nám povedať nič iné ako: Uvidíme už koncom júla.